Home Alarm Systems

Τα συστήματα συναγερμού είναι πλέον απαραίτητα για οποιαδήποτε μόνιμη ή εξοχική κατοικία. Η επιλογή κατάλληλου συναγερμού, ο σωστός σχεδιασμός και η ορθή εγκατάσταση του συναγερμού καθορίζουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος ασφαλείας.

HOME ALARM SYSTEMS - EVERYTHING YOU NEED TO KNOW

Αποτρεπτικότητα Συναγερμού

Η πρώτη δικλείδα ασφαλείας αποτρέπει την πλειοψηφία των υποψήφιων εισβολέων να εισέλθουν στον προστατευόμενο χώρο. Τοποθετώντας σε κατάλληλα σημεία Σειρήνες Συναγερμού περιμετρικά της εγκατάστασης, καθιστούμε αδύνατη την δολιοφθορά και διασφαλίζουμε την οπτική και ηχητική ειδοποίηση προς όλες τις κατευθύνσεις. Ενώ με τις ταμπέλες σήμανσης περιμετρικά της εγκατάστασης, ενημερώνουμε για την ύπαρξη συστήμαστος ασφαλείας.

Perimeter Alarm Protection

Η δεύτερη δικλείδα ασφαλείας εντοπίζει τον εισβολέα πριν φτάσει στις πόρτες και τα παράθυρα της κατοικίας. Βασικός στόχος είναι η ανίχνευση του εισβολέα πριν προλάβει να κάνει οποιαδήποτε ζημιά στον χώρο. Ανάλογα με την φύση του προστατευόμενου χώρου (αν υπάρχει αυλή, μπαλκόνι), χρησιμοποιούμε και τις κατάλληλες μεθόδους περιμετρικής προστασίας με τους αντίστοιχους ανιχνευτές. Συνήθως υλοποιείται με Ζεύγη υπέρυθρων ανιχνευτών BEAM, Ανιχνευτές κουρτίνας εξωτερικού χώρου, Ανιχνευτές κίνησης εξωτερικού χώρου, Μικροκυματικούς ανιχνευτές εξωτερικού χώρου, Ειδικοί δικτυακοί ανιχνευτές της HIKVISION με real time γραφική αποτύπωση των κινούμενων στόχων, Θερμικές κάμερες, Κάμερες τεχνολογίας Acusense, είτε συνδυασμό των ανωτέρω μεθόδων.

Internal Alarm Protection

Η τρίτη δικλείδα ασφαλείας ενεργοποιείται κατά την απόπειρα παραβίασης της κατοικίας. Εφόσον ο διαρρήκτης έχει καταφέρει να πλησιάσει την κατοικία, θα προσπαθήσει να παραβιάσει το παράθυρο, το παντζούρι, την μπαλκονόπορτα, την κύρια ή την δευτερεύουσα είσοδο της κατοικίας. Σε πρώτο στάδιο ενεργοποιούνται οι μαγνητικές επαφές στα παράθυρα, τα πανζτούρια ή τις πόρτες, και σε δεύτερο στάδιο οι εσωτερικοί ανιχνευτές κίνησης ή και οι ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων. Αν υπάρχει στην κατοικία μόνο αυτή η μέθοδος προστασίας, δυστυχώς ενεργοποιείται αφού έχουν γίνει υλικές ζημιές, και ο διαρρήκτης βρίσκεται σχεδόν μέσα στην κατοικία.

Alarm Notification

Η ενημέρωση συμβάντων συναγερμού είναι απαραίτητη σε οποιοδήποτε σύστημα συναγερμού. Επιτυγχάνεται με την αποστολή sms ή την κλήση σε προκαθορισμένους τηλεφωνικούς αριθμούς, με Push Notifications σε Smartphone, και με την διασύνδεση του συναγερμού με ΚΛΣ (Κέντρο Λήψεως Σημάτων). Σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης ενώ βρίσκεστε μέσα στην κατοικία, ενημερώνεστε άμεσα για την ζώνη που έχει παραβιαστεί ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα, ενώ παράλληλα ειδοποιείται το Κέντρο Λήψεως Σημάτων (ΚΛΣ), το οποίο προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του συστήματος συναγερμού, και να μειώσει τον χρόνο απόκρισης. Σε περίπτωση διαρρηξης ενώ βρίσκεστε εκτός της κατοικίας, ενημερώνεστε άμεσα για οποιοδήποτε συμβάν ώστε να καλέσετε την Άμεση Δράση. Σε περίπτωση που αγνοήσετε την ενημέρωση συμβάντων συναγερμού ή αδυνατείτε να λάβετε ειδοποιήσεις, το Κέντρο Λήψεως Σημάτων (ΚΛΣ) αναλαμβάνει να ενημερώσει την Άμεση Δράση μεταβιβάζοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Home Alarm Systems nad CCTV Surveillance Cameras

Το σύστημα παρακολούθησης Καμερών CCTV έρχεται να ολοκηρώσει το σύστημα συναγερμού της Κατοικίας. Δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο να καταγράψουμε τις κινήσεις του διαρρήκτη, αλλά να έχουμε πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο που ακριβώς βρίσκεται και προς τα που οδεύει, δίνοντας πολύτιμο χρόνο να προετοιμαστούμε.

Τεχνολογία Acusense

Εγκαθιστώντας εξοπλισμό τεχνολογίας Acusense της HIKVISION (Κάμερες Acusene, Ψηφιακά καταγραφικά DVR Acusense, Δικτυακά καταγραφικά NVR Acusense), μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την εξελιγμένη λειτουργία Target Classification (Εξακρίβωση Στόχου).

Με την λειτουργία Target Classification, το σύστημα παρακολούθησης CCTV αναγνωρίζει τον άνθρωπο και το όχημα ως διαφορετικόυς στόχους, αγνοώντας οποιαδήποτε άλλη κίνηση στον προστατευόμενο χώρο (φυλλωσιές δέντρων, μικρά κατοικίδια, πουλιά), στέλνει Push Notifications στο Smartphone, ειδοποιεί το Κέντρο Λήψεως Σημάτων (ΚΛΣ) και ενεργοποιεί το σύστημα συναγερμού. Με την τεχνολογία Acusense ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα της Περιμετρικής Προστασίας του Συναγερμού, και την ταχύτητα ανίχνευσης του διαρρήκτη.

Λειτουργία IVaaS

Με τα εξελιγμένα Συστήματα Συναγερμού της HIKVISION μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την υπηρεσία IVaaS (Intruder Verification as a Service). Ενοποιούμε το σύστημα συναγερμού της HIKVISION και το σύστημα παρακολούθησης καμερών της HIKVISION. Σε περίπτωση που ο εισβολέας εισέλθει στον προστατευόμενο χώρο και ενεργοποιήσει τον συναγερμό, λαμβάνουμε στο Smartphone το βίντεο του συμβάντος με δυνατότητα αναπαραγωγής και προβολής σε πραγματικό χρόνο.

HOME ALAM SYSTEMS - PERIMETER PROTECTION

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ BEAM

Beam Detectors

Οι ανιχνευτές BEAM επικοινωνούν μέσω υπέρυθρων δεσμών (πομπός - δέκτης). Διαχωρίζονται ανάλογα με τον αριθμό των δεσμών (διπλής δέσμης, τριπλής δέσμης, τετραπλής δέσμης), την μέγιστη μεταξύ τους απόσταση (40m, 100m, 150m, 250m) και το θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας. Ζεύγη ανιχνευτών beam με ενσωματωμένους θερμαντήρες είναι κατάλληλα για περιβάλλον χαμηλές θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία. Συνίσταται η μέγιστη μεταξύ τους απόσταση να μην ξεπερνά τα 100 μέτρα. Για πλευρά 100 μέτρων τοποθετούμε BEAM 200m - 250m, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε ψευδής συναγερμούς, μειώνοντας την επιρροή των υπέρυθρων ακτίνων του ηλίου και των δυσμενών καιρικών συνθηκών (πάχνη, έντονη βροχόπτωση, ομίχλη κτλ).

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΠΑΡΙΕΡΕΣ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ

Alarm Barriers

Οι μπάρες υπέρυθρων δεσμών έχουν παρόμοια λειτουργία με τα ζεύγη ανιχνευτών BEAM. Βασικό τους χαρακτηριστικό αποτελεί το ύψος (από 70cm - 200cm) και ο αριθμός δεσμών (2-12 δέσμες). Εγκαθίστανται σε πόρτες, παράθυρα και μπαλκόνια σε απόσταση έως 10 μέτρα μεταξύ τους.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Outdoor Detectors

Οι ανιχνευτές κίνησης εξωτερικού χώρου, φέρουν συνήθως διπλά ή τριπλά πυροευαίσθητα στοιχεία, μικροκυματικό ανιχνευτή και προστασία Antimasking. Είναι κατασκευασμένοι από κατάλληλα υλικά για υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Διαθέτουν σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας για ελαχιστοποίηση ψευδών συναγερμών σε συνθήκες πολύ χαμηλής ή πολύ υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Με την λειτουργία Antimasking μειώνεται ακόμη περισσότερο ο κίνδυνος δολιοφθοράς, ακόμη και όταν το σύστημα συναγερμού είναι αφοπλισμένο. Το εύρος ανίχνευσης κυμαίνεται από 8-12 μέτρα. Μπορούν να τοποθετηθούν περιμετρικά στην αυλή και στον κήπο, είτε περιμετρικά του κτιρίου στα μπαλκόνια και στην εξωτερική τοιχοποιία.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ DS-PRI120

Detector HIKVISION DS-PRI120

Ο εξελιγμένος μικροκυματικός ανιχνευτής της HIKVISION ανιχνεύει σε πραγματικό χρόνο την θέση και την φορά του εισβολέα, την οποία μπορούμε να δούμε μέσα από το λογισμικό iVMS4200. Μπορεί να ανιχνεύσει πολλαπλούς στόχους, να δημιουργήσει σήματα pre-alarm και alarm ανάλογα με την θέση του εισβολέα σε προκαθορισμένες ζώνες, να δώσει εντολή έως και σε 4 Speed Dome PTZ Κάμερες για την παρακολούθηση και καταγραφή 4 στόχων ταυτόχρονα, δίνοντας πλήρη εικόνα από τον προστατευόμενο χώρο. Δεν επηρεάζεται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, έχει εύρος ανίχνευσης 120 μέτρα, και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες λειτουργίες, τον καθιστά το ιδανικότερο μέσο πρόληψης και προστασίας όχι μόνο σε οικιακές εγκαταστάσεις, αλλά και σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια, στρατόπεδα κτλ.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΚΟΥΡΤΙΝΑΣ

Curtain Detector

Οι ανιχνευτές κουρτίνας δημιουργούν ένα νοητό κάθετο ή οριζόντιο πεδίο στην πλευρά που προστατεύουνμε εύρος ανίχνευσης 2-12 μέτρα. Τοποθετούνται συνήθως σε σημεία που υπάρχουν πόρτες και παράθυρα, ώστε να ενεργοποιήσουν το σύστημα συναγερμού πριν ο εισβολέας εισέλθει στην κατοικία.

ΚΑΜΕΡΕΣ ACUSENSE HIKVISION

Camera Acusense HIKVISION

Με τις κάμερες τεχνολογίας Acusense της Hikvision μπορούμε να εντοπίσουμε έγκαιρα τον άνθρωπο ή το όχημα, ώστε σε περίπτωση εισβολής να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός πριν ακόμη ο εισβολέας φτάσει κοντά στην κατοικία, να λάβουμε Push Notification στο κινητό, να δούμε ζωντανά από την κάμερα τον εισβολέα και να ενημερώσουμε την Άμεση Δράση.

ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Thermal Camera HIKVISION

Με τις Θερμικές Διφασματικές Κάμερες Hikvision έχουμε ταυτόχρονα θερμική και οπτική εικόνα. Με την θερμική κάμερα εντοπίζουμε τον εισβολέα ακόμη και σε συνθήκες μηδενικού φωτισμού, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση της κάμερας από βροχή, χιόνι, υγρασία και γενικότερα δυσμενής καιρικές συνθήκες. Σε συνδυασμό με τις λειτουργίες Line Crossing Detection και Intrusion Detection, ενεργοποιείται ο συναγερμός, λαμβάνουμε Push Notification έχοντας τον πλήρη έλεγχο των συμβάντων, αποτρέποντας τον εισβολέα να πλησιάσει στην κατοικία.

ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Primeter Lighting

Ο ρόλος της σειρήνας συναγερμού εκτός από την ηχητική ειδοποίηση, είναι και να πανικοβάλλει τον εισβολέα. Αυτήν την λειτουργία έρχεται να ενισχύσει ο περιμετρικός φωτισμός, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση παραβίασης ώστε να φωταγωγηθεί επαρκώς ο χώρος περιμετρικά της εγκατάστασης και να αποτρέψει τον διαρρήκτη.

HOME ALARM SYSTEMS - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Έχει παρατηρηθεί ότι το σημαντικότερο κριτήριο για την επιλογή Συστήματος Συναγερμού είναι το τελικό του κόστος και όχι ο βαθμός πρόληψης και προστασίας. Ίσως όμως πρώτα πρέπει να τεθέι το εξής ερώτημα:

Πόσο κοστολογείτε την ασφάλεια της οικογένειας σας και την δική σας;