ΕγγραφήΣύνδεσηΕπικοινωνία Καλάθι

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ HIKVISION ΚΑΜΕΡΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑ
HIKVISION AJAX MIKROTIK GRANDSTREAM KNX
Θερμικές Κάμερες

Θερμικές Κάμερες Αρχή Λειτουργίας και Εφαρμογές

ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Θερμικές Κάμερες

Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία

Η Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (ηλεκτρομαγνητική ενέργεια) αποτελείται από κύματα ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου τα οποία διαδίδονται στον ελεύθερο χώρο. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα εμφανίζονται με πολλές διαφορετικές μορφές (ακτίνες Χ, υπεριώδη ακτινοβολία, ορατό φως, υπέρυθρη ακτινοβολία, ραδιοκύματα κτλ), ανάλογα με το μήκος κύματος και την συχνότητα.

Η Υπέρυθρη ακτινοβολία είναι τμήμα του φάσματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με μήκος κύματος μεγαλύτερο από το ορατό φάσμα, κατά συνέπεια δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι.

Ηλέκτρομαγνητική Ακτινοβολία

Θερμικές Κάμερες

Αρχή Λειτουργίας

Οποιοδήποτε σώμα με θερμοκρασία μεγαλύτερη από το απόλυτο μηδέν (−273,15 °C), εκπέμπει ανιχνεύσιμη υπέρυθρη ακτινοβολία. Όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία σώματος, τόσο μεγαλύτερη είναι η εκπέμπουσα υπέρυθρη ακτινοβολία.

Η Θερμική κάμερα φέρει κατάλληλο αισθητήρα ο οποίος συλλέγει την υπέρυθρη ακτινοβολία (μήκος κύματος 8-14μm), και την αναπαριστά στο οπτικό φάσμα σε κλίματα του γκρι (greyscale). Στην συνέχεια, ειδικοί αλγόριθμοι μετατρέπουν την κλίμακα του γκρι σε θερμοκρασιακές ενδείξεις.

Θερμική απεικόνιση Υποσταθμού - Greyscale
Θερμική απεικόνιση Υποσταθμού

Θερμικές Κάμερες

Εφαρμογές

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΠΥΡΕΤΟΥ

Θερμικές Κάμερες Ανίχνευση Πυρετού

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Θερμικές Κάμερες Βιομηχανία

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΠεριμετρικήΠροστασία με Θερμικές Κάμερες

ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΡΟ & ΤΡΕΝΩΝ

Θερμικές Κάμερες Σταθμοί Μετρό

ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

Θερμικές Κάμερες για Πυρανίχνευση % Πυρασφάλεια

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Περιμετρική Προστασία με Θερμικές Κάμερες

Θερμικές Κάμερες

Εφαρμογές - Εντοπισμός Πυρετού (Fever Screening)

Ένα από τα κύρια συμπτώματα των Ιογενών Λοιμώξεων είναι ο πυρετός. Οι Θερμογραφικές Κάμερες Εντοπισμού Πυρετού (Fever Screening) με υψηλή θερμοκρασιακή ακρίβεια μπορούν να εντοπίσουν τις θερμοκρασίες σε διάφορα σημεία του ανθρώπινου σώματος, επιτυγχάνοντας τον αρχικό έλεγχο για ύπαρξη πυρετού. Οι Θερμογραφικές Κάμερες Εντοπισμού Πυρετού (Fever Screening) συστήνεται να εγκατασταθούν σε πολυσύχναστα σημεία με ελεγχόμενη πρόσβαση, όπως σε νοσοκομεία, στον έλεγχο διαβατηρίων στα αεροδρόμια, είσοδο εμπορικών κέντρων, ξενοδοχεία, σχολεία, κτίρια γραφείων, ή ακόμη και σε φάρμες που γίνεται εκτροφή ζώων.

Εντοπισμός Πυρετού
Υποσταθμός Παραγωγής Ενέργειας

Θερμικές Κάμερες

Εφαρμογές - Βιοτεχνία και Βιομηχανία

Ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα στον τομέα της Βιοτεχνίας και της Βιομηχανίας, είναι η αδιάλειπτη λειτουργία της γραμμής παραγωγής, της γραμμής παραγωγής ενέργειας, των ηλεκτρικών, θερμικών και ψυκτικών εγκαταστάσεων κτλ. Η παύση της γραμμής παραγωγής σημαίνει συνήθως και τεράστιες οικονομικές ζημίες. Με τις θερμικές κάμερες είναι εφικτός ο συνεχόμενος έλεγχος του κρίσιμου εξοπλισμού, ώστε να επιδιορθωθεί το σφάλμα στην γέννησή του, ή να γίνει ταχύτατα ο εντοπισμός του σφάλματος. Με τις σύγχρονες δυνατότητες τηλεμέτρησης, καταγραφής και τηλεειδοποίησης που προσφέρουν οι θερμικές κάμερες, αποτελούν αναγκαίο στοιχείο σε οποιαδήποτε εγκατάσταση.