ΕγγραφήΣύνδεσηΕπικοινωνία Καλάθι

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ HIKVISION ΚΑΜΕΡΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑ
HIKVISION AJAX MIKROTIK GRANDSTREAM KNX

Φωτισμός LED - Kelvin, Lumen, Lux, Candela, CRI

Κριτήρια επιλογής κατάλληλου Λαμπτήρα LED

Για την επιλογή του κατάλληλου λαμπτήρα μπορείτε να συμβουλευθείτε τις παρακάτω συνοπτικές παρουσιάσεις, ώστε να επιλέξετε την ισχύ, την φωτεινότητα και την θερμοκρασία χρώματος του λαμπτήρα που σας ταιριάζει.

Συνοπτικά, τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψιν είναι η θερμοκρασία χρώματος του λαμπτήρα LED (θερμό λευκό, λευκό ημέρας, ψυχρό λευκό), η ένταση φωτισμού σε Lumen του λαμπτήρα LED, η γωνία φωτισμού, και το ύψος τοποθέτησης του λαμπτήρα LED.

Kelvin - Φωτισμός LED

Το Kelvin στον φωτισμό είναι η μονάδα μέτρησης Θερμοκρασίας Χρώματος και συμβολίζεται με το γράμμα Κ. Μας δείχνει την θερμοκρασιακή χρωματική απόδοση μίας πηγής φωτισμού, στο ορατό ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Για ευκολία, διαχωρίζεται σε 3 βασικές κατηγορίες :

Θερμοκρασία Χρώματος Kelvin

Lumen - Φωτεινή Ροή

Το Lumen είναι μονάδα μέτρησης της έντασης του ορατού φωτός που εκπέμπει μία πηγή και συμβολίζεται με το σύμβολο Lm. Αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες για την επιλογή του κατάλληλου λαμπτήρα.

Lux - Ισχύς Φωτισμού

Το LUX είναι η μονάδα μέτρησης της ισχύς του φωτισμού σε συγκεκριμένη επιφάνεια. Συγκεκριμένα είναι η ποσότητα της Φωτεινής Ροής που εκπέμπει ένας λαμπτήρας ανά τεραγωνικό μέτρο (m2) και εξαρτάται άμεσα από την απόσταση του λαμπτήρα με την φωτιζόμενη επιφάνεια. Ο ίδιος λαμπτήρας σε απόσταση ενός μέτρου αποδίδει μεγαλύτερη φωτεινή ισχύ, και μικρότερη σε απόσταση 2 μέτρων. Οπότε το ύψος τοποθέτησης του λαμπτήρα σε σχέση με την επιφάνεια που θέλουμε να φωτίσουμε, πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.

Ισχύς Φωτισμού LUX

Candela cd - Ισχύς Φωτισμού

Η Candela συμβολίζεται με το cd, και είναι η μοναδική μονάδα μέτρησης στο Διεθνές Σύστημα S.I. που καθιστά μετρήσιμη την αντίληψη της ανθρώπινης όρασης σε συγκεκριμένη συχνότητα του ορατού φωτός. Η συχνότητα είναι 540 x 1012 Hz και αντιστοιχεί στο πράσινο χρώμα. Η Candela αναπαριστά την ισχύ της φωτεινότητας που εμπέμπει μία φωτεινή πηγή μονοχρωματικού φωτός προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση σε ένα συγκεκριμένο σημείο

Ισχύς Φωτισμού σε κεριά candeles

CRI - Δείκτης Χρωματικής Απόδοσης

Ο Δείκτης Χρωματικής Απόδοσης CRI (Color Rendering Index) μας δείχνει την ικανότητα μίας πηγής φωτός να αναπαριστά τα χρώματα σε σύγκριση με την ιδανική πηγή φωτός, τον ήλιο. Ο δείκτης παίρνει τιμές από το 0-100. Όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης CRI τόσο πιο κοντά στην πραγματικότητα αποδίδονται τα χρώματα από την πηγή φωτισμού.

CRI δείκτης χρωματικής απόδοσης
Λάμπες Λαμπτήρες LED

Προϊόντα Φωτισμού LED