ΕγγραφήΣύνδεσηΕπικοινωνία Καλάθι

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ ΣΠΙΤΙΩΝ HIKVISION ΚΑΜΕΡΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑ
HIKVISION AJAX MIKROTIK GRANDSTREAM KNX

Net Metering - Ενεργειακός Συμψηφισμός

Net Metering Ενερειακός Συμψηφισμός

Τι είναι το Net Metering

Το Net Metering είναι ο συμψηφισμός της ενέργειας που παράγει το φωτοβολταϊκό σύστημα, με την ενέργεια που καταναλώνει η εγκατάσταση (κατοικία, γραφείο, επιχείρηση). Αυτο συνεπάγεται σημαντική μείωση των λογαριασμών ρεύματος, εξοικονόμηση ενέργειας και βελτίωση της ενεργειακής κλάσης της εγκατάστασης. Μια ολοκληρωμένη επένδυση θα μπορούσε να παρέχει Δωρεάν Ψύξη και Θέρμανση με κάλυψη των ετήσιων ενεργειακών αναγκών από το Φωτοβολταϊκό σύστημα.

Πως Λειτουργεί το Net Metering

Το εγκατεστημένο Φωτοβολταϊκό σύστημα κατά την διάρκεια της ημέρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια καταγράφεται σε ψηφιακό πιστοποιημένο μετρητή, ο οποίος μέσω του ενσωματωμένου modem τηλεμετρίας στέλνει τις μετρήσεις στον ΔΑΠΕΕΠ. Παράλληλα λειτουργεί και ο κύριος μετρητής ενέργειας, ο οποίος καταγράφει την καταναλισκόμενη ενέργεια της εγκατάστασης (κατοικία, γραφείο, βιοτεχνία).

Ο ενεργειακός συμψηφισμός πραγματοποιείται κάθε τετράμηνο, στον εκκαθαριστικό λογαριασμό του εκάστοτε παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.

Εάν η παραγόμενη ενέργεια από το φωτοβολταϊκό σύστημα είναι μεγαλύτερη από την ενέργεια που έχει καταναλωθεί στην εγκατάσταση, η περίσσεια ενέργεια πιστώνεται στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Σε περίπτωση που η παραγόμενη ενέργεια από το φωτοβολταϊκό σύστημα είναι μικρότερη από την ενέργεια που έχει καταναλωθεί στην εγκατάσταση, ο καταναλωτής θα πληρώσει στον λογαριασμό την διαφορά τους.

Που μπορώ να εγκαταστήσω Φωτοβολταϊκό σύστημα Net Metering

Φωτοβολταϊκό σύστημα Net Metering μπορεί να εγκατασταθεί σε στέγη ή δώμα κατοικίας, σε στέγη ή δώμα επιχείρησης, και στο έδαφος. Είναι δυνατόν επίσης να εγκατασταθεί και κοινόχρηστο ή κοινόκτητο χώρο κτιρίου υπό προϋποθέσεις.

Net Metering Ενεργειακός Συμψηφισμός Net Metering Ενεργειακός Συμψηφισμός

Ποιες οι βασικές προϋποθέσεις για εγκατάσταση Net Metering

Πληροφορίες